Livet er sødt: Tevas biavlere

En lun sommeraften fik HR-direktør Laura Baltakiene og hendes kolleger hos Tevas facilitet i Vilnius, Litauen en fremragende ide. Resultatet? Fremragende holdarbejde og frisk, lækker honning...

Hvordan kom biavlsplanen i gang?

Under en sommerbegivenhed for nogle få år siden byggede mine venner og jeg et bistade. Vi havde en workshop med en professionel biavler, der meget venligt viste os, hvordan vi konstruerede et bistade, som virkelig mindede os om vores gode samarbejde på kontoret. Bagefter sagde en kollega: “Jeg avler bier ved mine forældres hus, så hvorfor forsøger vi ikke at opsætte vores egen bistade her på Tevas Sicor Biotech-område?” Det var sådan, vi kom i gang, og virksomheden støttede os med yderligere udstyr til brug for biavl på stedet.

Hvilke personer er inddraget?

Vores ledende biavler er Algirdas Norkūnas, som er juniorteknolog på API-produktionsholdet. En betragtelig del af vores kolleger deltog i honningindsamlingen, og alle, der smagte på den, var fulde af lovord om, hvor dejlig den var!

Hvad er biavlernes mål – er det at producere honning til godgørende formål, eller er det noget, som Tevas medarbejdere skal nyde?

Det er udelukkende for sjov med den yderligere fordel i form af bestøvning af træer og blomster i vores miljø. Den høstede honning kan fås i vores Teva-kantine i Vilnius. Noget af denne honning kommes også på flaske og gives som gaver til vores partnere og kolleger i andre lande.

Har biavlerne hos Teva i Vilnius nogen tidligere erfaring?

Mange af vores medarbejdere lærte det af deres forældre, da de var børn, mens andre er entusiaster, som har opdaget, at biavl er en givende ny hobby. Nogle finder også interesse i det videnskabelige perspektiv og lærer mere om, hvordan honningbier interagerer med hinanden og med miljøet. 

Hvad er det bedste ved denne hobby?

Biavl styrker vores venskabsbånd og teamwork. Honning er også kendt for at tilbyde en række naturlige sundhedsmæssige fordele.

Hvor meget honning bliver der produceret?

Vi startede oprindeligt med syv liter, og sidste år øgede vi produktionen til 12 liter.

Beekeeping Vilnius honey


Hvordan vil du karakterisere smagen?

Jeg vil sige, at den har en meget lækker blomsteraroma. Dette skyldes, at nektaren blev indsamlet fra en lang række planter inkl. tidsler, ahorn, piletræer, hindbær, lime og vilde blomster i vores lokale region.

Er nogen blevet stukket af en bi?

Nej! Alt foregår professionelt, og vi bærer beskyttelsestøj, når vi arbejder med bistade, så der har ikke været ulykker.

Hvad er det specielle ved litauiske bier?

Bier fra Sicor Biotech/Teva er specielle! De er en på en måde vores holdkammerater og venner, da vi alle arbejder sammen. Vi har det fælles mål, at få folk til at føle sig bedre tilpas.

Hvordan holder I øje med bistade og bierne?

Rammer med honningtavler skal fjernes fra bistadet, så der efterlades omkring ni tavler der. Vi anvender en speciel behandling på bistadet for at holde bierne sygdomsfri. Bier har ofte mider, og hvis de ikke bliver behandlet og fjernet, kan bier dø i løbet af vinteren. Bier skal også fodres. Det er nødvendigt at tilberede sirup og fodre bier via en specialdesignet kasse. Efter fjernelse af behandlingen fra bistadet lader vi bierne hvile vinteren over.

Beekeeping Vilnius bees on frame

Del denne side:

Måske er du også interesseret i dette

"At bringe flere kvinder og mere mangfoldighed ind i vores lederskab gør os stærkere."

"At bringe flere kvinder og mere mangfoldighed ind i vores lederskab gør os stærkere."

Biofarmaceutiske lægemidler på Teva

Biofarmaceutiske lægemidler på Teva

Produktion af medicin steg massivt

Produktion af medicin steg massivt