Darrell Baranowski kom til Teva for 12 år siden og er nu direktør for projektledelse for kombinationsprodukter i USA.

Her forklarer han, hvordan færdighederne kunne overflyttes fra hans militærkarriere, hvilket fik ham til at søge nye udfordringer i medicinalindustrien.

Jeg startede med at arbejde hos militæret som medlem af marinekorpset, hvor jeg arbejdede specifikt med luftfartssystemer og sikrede, at vores helikoptere og andet luftbårent udstyr passerede alle funktions- og sikkerhedstjek.

Da jeg forlod marinekorpset, gav en ven mig det gode råd at flytte til medicinalindustrien, da vennen selv havde taget springet et par år tidligere. Det appellerede straks til mig, så jeg brugte min baggrund til at få en stilling inden for en afdeling med kvalitetssikring af medicinsk udstyr. Jeg fik noget meget god træning til den stilling og blev certificeret kvalitetsingeniør, da jeg flyttede til Teva.

Overgangen var nemmere, end jeg troede, hjulpet af opstartsproceduren, som opmuntrede mig til at føle, at jeg var det rigtige sted. Fra jeg startede hos Teva, følte jeg aldrig, at der var et stort fokus på det faktum, at jeg ikke var fra branchen. Ja, der var stejle indlæringskurver på den medicinske kvalitetssikringsside, hvor vi havde brug for en grundlæggende forståelse af kemi, men uanset hvor mange spørgsmål jeg stillede, fik jeg altid et svar, så jeg kunne lære hurtigt.

Efter at have været i min stilling med kvalitet i omkring tre år fik jeg ry for at være organiseret og have en god indflydelse på folk. Projektlederen så mit potentiale, så kort efter flyttede jeg til en stilling inden for projektledelse og arbejdede mig frem mod at lede et hold. Før jeg vidste af det, gik der et par år, og jeg endte med at overtage stillingen fra min tidligere leder, som havde fået en ny stilling hos Teva. Det mindede mig om min tid som 19-årig marinesoldat, da vi altid fik besked på aldrig at stoppe træningen og aldrig stoppe med at opbygge vores færdigheder.

Når Teva ser potentiale, støtter de op om det. De ønsker, at deres medarbejdere føler sig værdsatte, og at de altid lærer noget

Ensartethed er den vigtigste forskel for mig i medicinalindustrien sammenlignet med militær luftfart. For eksempel var de primære systemer på et fly og processer, som vi fulgte, altid de samme i luftfarten. Men medicinalindustrien ændrer sig dagligt, og nye vejledninger bliver videregivet af FDA, så stillingerne flytter sig hele tiden. Hvis du kun var på udkig efter ét produkt, er det måske okay, men vi er på udkig efter mindst ti, så den tankegang, du skal bruge, er at være meget mere fleksibel, hvilket jeg har lært.

Jeg har fundet ud af, at det er overraskende, at mange af de færdigheder, jeg lærte som marinesoldat, har været værdifulde hos Teva.

Effektivitet har været en vigtig faktor – det er noget, jeg har forsøgt at træne med mit hold og ikke bare udøve selv. Marinekorpset gav mig mulighed for at lede og være selvsikker, når jeg skulle levere nyheder eller handlinger, som kunne være ret intense i de situationer. Det gjorde mig i stand til at lede et hold i den private sektor, hvilket er det, jeg gør nu.

”Der vil være tid i alles liv, hvor du har brug for at trække på tidligere oplevelser, uanset hvilket job eller hvilken erfaring det kan være fra.”

Jeg var heldig inden for branchen, hvor jeg havde en solid teknisk baggrund at læne mig op ad. Men konceptet i de fleste typer af sikring og kvalitetskontrol er stort set det samme som at kunne guide processer og krav. Vi ser folk blive en del af medicinalområdet hver eneste dag, som kommer fra alle samfundslag i produktion, faciliteter, forretning og personaleledelse. Jeg vil altid anbefale denne branche til folk uden for branchen – du skal ikke lade dig gå på af jobtitler, som kan virke skræmmende, før du dykker dybere ned i jobbeskrivelsen. Det er det første skridt til at foretage karriereskiftet.

Ud fra erfaringen vil jeg sige, at det ikke betyder noget, hvilken branche du kommer fra. Hvis du har de færdigheder, der kan overføres, og et ønske om at arbejde i branchen, kan du skifte til medicinalindustrien. Teva er god til at forklare præcist, hvad de er på udkig efter, og byder altid nye mennesker velkommen og løfter dem.

Det handler ikke kun om kemiske reaktioner; det kræver mange tandhjul på tværs af forskellige afdelinger at få Teva til at fungere, og jeg vil ikke tøve med at anbefale en rolle her til nogen.

Del denne side:

Måske er du også interesseret i dette

Fra fødevareproduktion til medicinalindustrien: Jeg har skiftet karriere, og det kan du også

Fra fødevareproduktion til medicinalindustrien: Jeg har skiftet karriere, og det kan du også

Fra uddannelse af børn til uddannelse af vores kunder: De færdigheder, der hjælper hver dag

Fra uddannelse af børn til uddannelse af vores kunder: De færdigheder, der hjælper hver dag

Fra design af fjernsyn og telefoner til innovation med autoinjektorer

Fra design af fjernsyn og telefoner til innovation med autoinjektorer

"At bringe flere kvinder og mere mangfoldighed ind i vores lederskab gør os stærkere."

"At bringe flere kvinder og mere mangfoldighed ind i vores lederskab gør os stærkere."

Biofarmaceutiske lægemidler på Teva

Biofarmaceutiske lægemidler på Teva

Produktion af medicin steg massivt

Produktion af medicin steg massivt