Fra design af fjernsyn og telefoner til innovation med autoinjektorer

Michael Smith, direktør for udviklingsholdet af Autoinjector, fortæller os, hvordan hans ønske om en ny udfordring førte ham til hans lønnende stilling hos Teva.

Min karriere begyndte inden for elektrisk design og produktion til husholdningen. Arbejde med produkter såsom brandalarmer, telefoner og fjernsyn. Derefter skiftede jeg til medicinsk udstyr og til sidst til medicin og kombinationsprodukter.

Katalysatoren for at skifte branche var mit ønske om nye udfordringer. Da jeg designede fjernsyn og telefoner, så jeg ikke fordelene ved det, jeg skabte, jeg havde ikke forbindelse til slutkunden.

Så snart jeg flyttede til branchen med medicinsk udstyr, begyndte jeg at visualisere virkningen af mit arbejde. Det handlede mindre om penge og mere om at påvirke folks liv positivt. Jeg vidste, at jeg ville gøre noget, som jeg var mere involveret i og med mere formål.

Jeg tænkte ikke meget over virksomheden ”Teva” og dens produkter før for seks år siden, da jeg tog en æske medicin uden varemærke i mit skab.

Det vækkede min interesse, og det blev mere spændende, da jeg begyndte at se på det arbejde, som Teva udfører, og hvor mange menneskers liv de har indflydelse på. De fokuserede på, hvordan man løser et problem og leverede løsninger til slutbrugeren – hvilket var det, der førte mig til dem.

Hos Teva arbejder jeg med autoinjektorer for at forbedre, hvordan brugerne administrerer deres medicin, hvilket gør det meget mindre komplekst. Jeg har set mange spændende gennembrud, siden jeg blev en del af virksomheden. For eksempel var kombinationsprodukter noget nyt, da jeg først kom til Teva. Men i løbet af de sidste seks år er vi virkelig vokset på dette område med flere succesfulde produktlanceringer, og vi fremmer stadig innovation.

Der er ligheder mellem mine tidligere brancher og den farmaceutiske verden, og der er også forskelle. Det vigtigste er forbrugeroplevelsen: Folk er meget mere interesserede i, hvordan et fjernsyn ser ud. Men i medicinalindustrien ønsker vores brugere at vide, at lægemidlet er sikkert og nemt at bruge. Så det handler mere om, hvad det produkt, vi designer, gør, ikke hvordan det ser ud.

Der er også en række andre F&U-udfordringer.

Den største for mig har været de strenge regler – meget mere end husholdningselektrisk design og produktion. Hvis der er et problem med et fjernsyn eller en telefon, vil du sandsynligvis ikke skade nogen. Det er meget anderledes med medicin og udstyr, og testningen omkring dette er så streng af sikkerhedsmæssige årsager, for at man kan skabe et sikkert og effektivt produkt.

At blive en del af Teva har været en meget udfordrende og lærerig oplevelse. Du kan vokse på måder, som du ikke vidste var mulige. Jeg har elsket at arbejde inden for ingeniørarbejde og produktudvikling, hvor hver dag er anderledes, og der altid er udfordringer.

Du skal arbejde hårdt og være kreativ for at overvinde forhindringer, som nogle mennesker ville se som problemer. Vi ser det som den sjove del!

Til alle, der er i tvivl om, hvordan man skifter branche og kommer ind i lægemiddelverdenen, vil jeg sige til dem: Hop i med begge fødder!

Del denne side:

Måske er du også interesseret i dette

Sikring af kvalitet hele vejen igennem, fra militær til medicin

Sikring af kvalitet hele vejen igennem, fra militær til medicin

Fra fødevareproduktion til medicinalindustrien: Jeg har skiftet karriere, og det kan du også

Fra fødevareproduktion til medicinalindustrien: Jeg har skiftet karriere, og det kan du også

Fra uddannelse af børn til uddannelse af vores kunder: De færdigheder, der hjælper hver dag

Fra uddannelse af børn til uddannelse af vores kunder: De færdigheder, der hjælper hver dag

"At bringe flere kvinder og mere mangfoldighed ind i vores lederskab gør os stærkere."

"At bringe flere kvinder og mere mangfoldighed ind i vores lederskab gør os stærkere."

Biofarmaceutiske lægemidler på Teva

Biofarmaceutiske lægemidler på Teva

Produktion af medicin steg massivt

Produktion af medicin steg massivt