Fra fødevareproduktion til medicinalindustrien: Jeg har skiftet karriere, og det kan du også

Lederen af Supply chain, Hanna Hirst, fortæller, hvorfor det at skifte branche fra mad til medicinalvarer har været banebrydende i forhold til at få en givende karriere og få en sund balance mellem arbejde og fritid.

Jeg blev en del af Teva som leder af Supply chain for syv måneder siden, kom fra fødevareindustrien og afsluttede min uddannelse og master i supply chain.Mit mål var altid at gøre noget ved det arbejde, jeg nu udfører, så det føles som om, jeg bruger min tidligere erfaring og viden.

Jeg føler det allerede som om, jeg hører til her. Jeg kan ærligt sige, at der er en fantastisk kultur – varm, venlig og fokuseret, og der er også en afslappet atmosfære med masser af fleksibilitet omkring, hvordan og hvor vi alle arbejder. Vi opfordres aktivt til at dele idéer og tale med kolleger og ledere om vores arbejdsbyrde for at sikre, at alle arbejder i et behageligt tempo.

”Teva er et meget åbent sted, hvor vi alle kan dele tanker og idéer. Der findes ikke en tilgang, der passer til alle; gode idéer kan komme fra alle i virksomheden”

Så hvorfor besluttede jeg mig for at skifte branche? For mig gav det bare god mening. Jeg kom til Teva for at forfølge muligheden for personlig udvikling, som ikke længere findes i fødevareindustrien. Jeg vidste, at hvis jeg skulle bruge min viden og vokse, var jeg nødt til at skifte branche. Medicinalindustrien har den mest komplekse forsyningskæde, så jeg forstod, at når jeg først tog skridtet ind i branchen, ville arbejdet være mere udfordrende og givende – og det har ikke været skuffende.

Den anden grund var, at Teva var åben for, at jeg arbejdede fire dage om ugen, hvilket var afgørende for, at jeg kunne tilbringe tid sammen med min 14 måneder gamle datter. Denne fleksibilitet betyder, at jeg kan tage hende med til musik og kunstklasser og legepladser, som jeg elsker. Min tidligere arbejdsgiver kunne ikke imødekomme dette. Så her passer mit arbejde ind i mine behov for børnepasning. Det er en del af denne foranderlige verden, og jeg kan ærligt sige, at Teva opfylder de behov for mig.

Og hvad med de fordele, der er ved at arbejde i medicinalindustrien? Der er et større fokus på økonomiske incitamenter og flere fordele, der tilbydes til medarbejdere, såsom privat sygesikring, som de opfordrer os til at bruge. Fordelen ved Simply Health har været fantastisk, da det giver mig mulighed for at få støtte til briller og tandpleje. Jeg har også adgang til Babylon, en netlægetjeneste fra Bupa, som giver en samtale med en læge, når du ikke kan få en lægeaftale – det har været uvurderligt!

Der er også et virkeligt fokus på vores velbefindende på og uden for arbejdspladsen. Måder at forbedre din mentale sundhed deles via e-mail, og yderligere støtte gives gennem penge- og forældreseminarer. Desuden respekterer de din arbejdsstil og dig som enkeltperson. Vores ledere investerer tid i at forstå vores personligheder, og hvad der driver os. Min chef ved for eksempel, at jeg elsker at rejse og gå tur med mine to hunde i fritiden, fordi de har taget sig tid til at lære mig at kende.

Som en del af etableringen af min sunde balance mellem arbejde og fritid benytter jeg mig af vores hybride arbejdsplan, hvor jeg arbejder fire dage om ugen: to hjemmefra og to på kontoret. Det hjælper mig med at balancere børnepasning, og der er aldrig nogen forventning om, at jeg skal arbejde mange timer eller overarbejde. Hvis jeg af en eller anden grund har brug for at slutte tidligt en dag, støtter virksomheden og min leder det altid.

Så hvor anderledes er det at arbejde i medicinalindustrien? Det er bestemt mere interessant end fødevareindustrien. Jeg har med mange flere mennesker at gøre hver dag i den kommercielle del af virksomheden, da efterspørgslen og prognoserne er en stor del af forsyningen i medicinalindustrien. Det har også givet mig mulighed for at arbejde med globale hold i Ungarn, Israel og Spanien. Men for mig har den største forskel været den store interesse, der blev vist i min karriereudvikling – som jeg aldrig havde oplevet inden for fødevareindustrien – så jeg føler mig altid i stand til at gøre mit bedste.

Jeg tror ikke, at folk virkelig kan værdsætte arbejdet med medicin, før du arbejder med en virksomhed som Teva

Men der har også været en læringskurve, ikke mindst på grund af alle de forkortelser, jeg skulle lære. I min tidligere stilling i fødevareindustrien var jeg også vant til hurtige ekspeditionstider, selv at sende ting næste dag, hvis det var nødvendigt. Men her kan der gå et par måneder med prognose og produktion. Alt er omhyggeligt planlagt og overvejet – der er ingen beslutninger på et splitsekund. Du kan ikke skynde dig med ting og bøje reglerne i denne branche.

Ledelsesstilen hos Teva inspirerer mig virkelig. Vores ledere afholder regelmæssige møder, støttesessioner og evaluerings- og udviklingsmøder, og de regionale direktører diskuterer åbent forretningsområder, centrale udfordringer og prioriteter eller nye produkter. ”Der er gode relationer mellem afdelinger, hvor alle hjælper alle”. Det faktum, at der er en kvindelig leder, betyder også meget.

Min erfaring inden for fødevareindustrien var, at der ikke var kvindelige ledere i hele virksomheden bortset fra i personaleafdelingen. Men her er der en lige blanding af kvindelige ledere i hele virksomheden, hvor ingen af dem kæmper om magt.

Mine lederevner har også fået lov til at vokse, og kun fire måneder inde i min rejse her blev jeg opfordret til at være kontaktpunkt for min afdelingsleder med ansvar for at lede eller deltage i møder i stedet for min leder. I starten var det ret overvældende, men jeg er tryg ved det nu og betragter det som et område, jeg har udviklet med succes.

Mit råd til nogen, der overvejer at skifte branche? Gør det. Det kan virke skræmmende i starten, men når du først har fået styr på det, vil du opdage, at din tidligere viden godt kan overføres. Der er så meget fokus her på personlig og karrieremæssig udvikling, at du ikke vil blive presset til at ”komme fra medicinalindustrien”. Mine kollegaer er ligeglade med, at jeg ikke har en farmakologisk baggrund. Det hele handler om samarbejde, læring og det at være den bedste jeg kan – og hvordan folk kan dele det med mig hos Teva.

Ved at arbejde her kan jeg selv se fordelene ved Tevas arbejde og de mennesker, vi hjælper. Den effekt, jeg ser, er større end summen af os som enkeltpersoner – og det er et privilegium at opleve dette.

Del denne side:

Måske er du også interesseret i dette

Sikring af kvalitet hele vejen igennem, fra militær til medicin

Sikring af kvalitet hele vejen igennem, fra militær til medicin

Fra uddannelse af børn til uddannelse af vores kunder: De færdigheder, der hjælper hver dag

Fra uddannelse af børn til uddannelse af vores kunder: De færdigheder, der hjælper hver dag

Fra design af fjernsyn og telefoner til innovation med autoinjektorer

Fra design af fjernsyn og telefoner til innovation med autoinjektorer

"At bringe flere kvinder og mere mangfoldighed ind i vores lederskab gør os stærkere."

"At bringe flere kvinder og mere mangfoldighed ind i vores lederskab gør os stærkere."

Biofarmaceutiske lægemidler på Teva

Biofarmaceutiske lægemidler på Teva

Produktion af medicin steg massivt

Produktion af medicin steg massivt