TevaScience-appen var tilgængelig på mobilenheder og iPads for alle, der deltog i konferencen, inklusive deltagere fra Belgien, Finland, Norge, Sverige og Danmark.

Selvom dette var det sjette MS-symposie, så var det kun appens anden anvendelse, forklarer Nils Gamlem, Tevas Medical Country Manager for Norge og CNS medicinsk rådgiver. "Første gang var i København [i 2017], og vores hovedmål var at gøre det nemt for deltagere at indhente information", siger han.

"Vi ønskede at holde dem opdateret med programmet og lokationerne, samt alle de forskellige talere. Essentielt lagde vi alle de ting ind på appen, som vi tidligere udskrev på papir og delte ud".

Opdateringer i realtid

En stor fordel af en app i stedet for papir er at den kan holde deltagere og tilstedeværende personer fuldt informeret om ændringer i programmet. Men det er kun starten af, hvad TevaScience-appen kan gøre.

 

"Vi havde anvendt en app ved et internt arrangement, der blev udviklet af et firma ved navn SpotMe", siger Gamlem. "Vi oplevede, at dette var en fantastisk måde at organisere et møde. Vi kunne også, imens mødet forløb, lave afstemninger for at interagere med taleren, og du kan give tilbagemeldinger i realtid. Vi tænkte, at dette ville være godt for symposiet, ville flytte os ind i fremtiden og give os et sted at dele information, der var tilgængelig for hele konferencen".

 

Gamlem og hans hold gik til SpotMe for at udvikle en app til 2017's MS-symposie i København. "Vi startede med alle de praktiske ting, som de skulle have adgang til på deres telefon", siger Gamlem, "såsom dagsordenen, som vi kan revidere og holde folk opdateret".  Så begyndte de at tilføje flere funktioner. "Mange af de ting, som vi ønskede, havde SpotMe allerede prøvet", siger Gamlem, "så de vidste, hvad der var muligt. Vi er måske videnskabseksperter, men vi er ikke eksperter i teknologien bag en app som denne".

Under et møde, for eksempel, tillader appen deltagere at se foreviserens slides på deres egne bærbare enheder og sågar lægge deres egne noter ind på siderne. Efter mødet gøres hele præsentationen, plus de individuelle noter, tilgængelig til download til en iPad eller computer. "Dette er en funktion, som vi fik en masse positive tilbagemeldinger om", siger Gamlem.

 

Live-afstemninger i løbet af et arrangement

En anden innovativ funktion er samspil. "Under mødets forløb opfordrede vi folk til at stemme via TevaScience-appen", siger Gamlem. "Vi instruerede talerne i at inkludere tre eller fire spørgsmål i løbet af deres præsentationer, der kunne stilles direkte til publikum. Dette direkte samspil, med live-afstemninger i løbet af et møde, var en nøglefunktion for os. Det viste sig at være meget populært blandt folk ved symposiet, til en sådan grad at de næsten alle anvendte appen".

De 60 medicinske fagfolk, der deltog i det sjette MS-symposie i januar 2018, gav nyttige og informative tilbagemeldinger om TevaScience-appen. "Folk sagde, at de følte sig mere indblandet, at den normale envejskommunikation var blevet en tovejsproces takket være appen", siger Gamlem.

"Oven i dette kunne de også skrive deres spørgsmål direkte i appen ved spørgesessionerne. Ikke alle deltagere følte sig trygge ved at række hånden op for at stille et spørgsmål foran et stort publikum, og muligheden for at stille spørgsmål via appen, uden at skulle stå i rampelyset, passede meget godt til disse folk".

Efter MS-symposiet i København i 2017 begyndte Gamlem og TevaScience-holdet at overveje nye funktioner i optakten til arrangementet i Stockholm i 2018. "Vi var sikre på, at dette var noget, som vi skulle videreudvikle", siger Gamlem. Dette år nåede appen for første gang ud til dem, som ikke personligt kunne være til stede.

 

 

Skabelsen af en virtuel tilstedeværelse

"I den første app var der ikke nogen live-streaming", siger Gamlem, "men vi så, grundet rejsebegrænsninger eller blot planlægningsproblemer, at der var mulighed for at sende mødet ud til folk, der ikke personligt kunne være til stede. Vi optog alligevel videooptagelser af arrangementet, så live-streaming var ikke et stort spring. Det vigtigste var at opbygge platformen omkring mødekonceptet for at sørge for, at folk forblev engageret. Vi havde faktisk seere på live-streamingen fra en hel del lande".

 

 

Den næste milepæl for TevaScience-appen vil være at anvende den ud over MS-symposiet og de nordiske lande. "Næste år planlægger vi at udvide disse interaktive konferencer fra MS-området til også at inkludere migræne", siger Gamlem. "Vi kan udvide omfanget for at gøre den til en forbundet platform for alle slags møder, og det eneste, som du behøver, er at vælge, hvilken én du ønsker at deltage i.

"Dette er grunden til, at vi kaldte den TevaScience-appen. For selvom den blev udviklet til MS-symposiet, så er den anvendelig inden for mange af vores interesseområder. Det er tanken, at den ikke bør begrænses".

TevaScience kunne sågar dukke op ved et Teva-møde nær dig. "I øjeblikket er den tilegnet den nordiske region", siger Gamlem. "Men der er ikke nogen grund til, at den ikke kunne blive udvidet til andre lande for at tjene Teva, uanset hvor vi er tilstede".